تزکیه و خود سازی

بسم الله الرحمن الرحیم و صل الله محمد و آل الطاهرین
ببینید خودسازی و تزکیه نفس، واجب‌ترین کار در زندگی انسانی است، و بدون آن انسان در زندگی حیوانی فرو می‌رود و راه به جایی نمی‌برد انبیاء و اولیاء کوشیده‌اند، پیوسته بشر را از خواب غفلت بیدار کنند و او را متوجه به هدف زندگی و هدف از خلقت انسان نمایند حالا به چند نکته جهت بیدار شدن اشاره میکنم:
1- وقتی انسان در زندگی هدفی غیر از آن چه خدا فرموده در ذهن خود در نظر می‌گیرد قطعاً به خواب غفلت فرو رفته است و هرقدر آن‌هدف برای ش مهم‌تر باشد نشانه سنگین‌تر بودن خواب غفلت اوست.
2- عجب و غرور باعث می‌شود انسان به خواب غفلت برود.
3- از علائم یقظه و بیداری از خواب غفلت آن است که انسان به دنبال راهنما و استادی برای تزکیه نفس باشد.
4- یقظه ی کامل و صد در صد، باعث می‌شود انسان صد در صد، مطیع استادش شود که خداوند با معرفتی قلبی و عمیق آن استاد را به او شناسانده و حجت را بر او تمام کرده است.
5- انسان بیدار به شفای امراض روحی، بیشتر از شفای امراض جسمی اهمیت می‌دهد.مثلاً اگر حسود باشد و در اثر تلاش در راه تزکیه نفس و سپس عنایت ائمه اطهار(علیهم‌السلام) از این مرض سالم شود و دیگر حسادتی در خود نبیند بسیار خوشحال‌تر از زمانی است که از یک سرطان کشنده شفا یافته است.
6- خداوند همه روزه با وسایل مختلف و فریادهای بیدار کننده، انسان را بیدار می‌کند، لذا قرآن و پیامبر و اولیائش را ذکر و مذکر (یعنی کسی که انسان را متوجه حقیقت می‌کند) نامیده است
7- کسی که تزکیه نفس را در متن زندگی و بقیه چیزها را در حاشیه قرار دهد، از خواب غفلت بیدار شده است.
8- شخصی که به سلامتی روح خود به اندازه سلامتی جسم خود اهمیت می‌دهد، اندکی بیدار است، و اگر سلامتی روح خود را خیلی مهمتر از سلامتی بدنش بداند، به میزانی که اهمیت می‌دهد، بیدارتر است. 9- کسی که سکوتش همراه با تفکر و نگاهش همراه با عبرت و سخنش همراه با توجه دادن دیگران به حقیقت نباشد، غافل است.
10- خطر به خواب رفتن، برای رانندگانی که در سیر الی الله خود را مسلط به رانندگی و جاده و ماشین می‌بینند، بسیار زیادتر از افرادی است که تازه شروع به رانندگی کرده‌اند.
و حالا توضیح مهم
11- کسانی که مدتی است در سیر الی الله مشغول تزکیه نفس هستند مانند